Kritiek op fitte toekomstige mama’s

Chontel Duncan zwangerschap

Op 25 maart 2016 beviel Australisch fitness model Chontel Duncan van een gezond jongetje genaamd Jeremiah Thomas Duncan. Op zich geen wereldnieuws, ware het niet dat Chontel naast heel veel lof ook hevige kritiek ontving op social media. Mensen keurden het niet goed dat ze nog steeds fanatiek sportte tijdens haar zwangerschap, en misschien was er ook sprake van een beetje jaloezie aangezien ze er prachtig uit zag!

I should do a another collage like this post Little D… But wow the human body is amazing!!!!! ๐Ÿ’™๐Ÿผ๐Ÿ‘ถ๐Ÿพ

Een foto die is geplaatst door ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฟSnapChat๐Ÿ‘‰๐Ÿฝ ChontelDuncan (@chontelduncan) op

In november plaatste Chontel onderstaande foto op Instagram. 2 straffe, fitte, gezonde en prachtige mama’s met slechts 4 weken verschil in de zwangerschap! Dit toont nogmaals aan dat elke zwangerschap anders is.

Sinds ik thuis ben heb ik terug de moed gevonden om nog even verder te doen met Crossfit tijdens mijn zwangerschap. Ik ben geminderd naar maximum 3 keer in de week en pas elke workout aan in gewicht en intensiteit. Naar mijn lichaam luisteren is prioritair, de wil om PR’s (personal records) te halen is volledig naar de achtergrond verdwenen.

Als ik dit vertel aan mensen krijg ik soms ook een choquerende blik terug. “Mag je dat wel nog doen?”, “Je werkt toch niet meer met gewichten?”, “Is dat niet gevaarlijk?” zijn slechts enkele vragen die vervolgens gesteld worden.
Ja, dat mag. Ja, mijn gynaecoloog keurt het goed. Ja, mijn trainers steunen mij daar de volle 100% in en passen alles aan naar mijn huidige niveau. Ja, mijn schoonzus houdt een oogje in het zeil zodat ik niets mispeuter ๐Ÿ˜‰

Lichaamsbeweging blijft ook tijdens de zwangerschap belangrijk. Probeer dagelijks een halfuurtje te bewegen volgens je eigen capaciteiten maar blijf vooral luisteren naar je lichaam.

En ladies, wees lief voor elkaar.

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *