Het alternatief voor Temptation Island: verbouwen

Verbouwingen

Zo, het nieuwe seizoen van Temptation Island zit er alweer op. Er zijn weer hartjes gebroken, Jill krijgt altijd wat ze wilt en we hebben geleerd wat het verschil is tussen “kijken” en “kijken kijken”.

Altijd leuk om je hersenen even uit te schakelen bij het bekijken van dit programma, maar ik kreeg vaak flashbacks naar mijn ultieme relatietest: verbouwen.

Ik denk dat veel koppels zich de stress herinneren van deze periode. Financiële dompers, onmogelijke aannemers, irrationele deadlines, …

In februari 2012 hebben we onze krabbel gezet en was bovenstaande ruïne officieel van ons. Het etablissement werd na een jaar tijd wind en waterdicht opgeleverd en dan was het voor ons “time to shine”.

Godzijdank was ik samen met Bob de Bouwer in levende lijve en heeft mijn lieve papa alle filmpjes van “Doe het zelf met Roger” gezien, een echt All Star team. Piece of cake. Zo gepiept.

Niet dus.

Als je de houdbaarheidsdatum van je relatie wilt testen stel ik voor om volgende opdrachten en uitdagingen aan te gaan:

  • Face-off tussen team A: jezelf, je partner, je schoonvader en je architect & team B: de aannemer van het project, de 2 projecteigenaars en hun (verbazend veel afwezige) architect. FIGHT!
  • Zwemmen in een bad vol onbetaalde rekeningen
  • Samenwonen met je schoonouders gedurende 9 maanden
    Bonus voor ons: mijn schoonouders zijn de crème de la crème van de schoonouders (nog steeds ontzettend bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben!), we hadden een aparte badkamer & toilet en mijn schoonmoeder is Sofie Dumont x 46 en kookte elke avond lekker en gezond. Maar het blijft samenwonen met je schoonouders …
  • Een zware diagnose die effect heeft op je toekomst leren een plek te geven
  • Het equivalent van de stoflaag op de maan opkuisen, elke dag opnieuw

But we survived, met kleerscheuren, verfplekken en al!

Net zoals we ons huis hebben opgebouwd vanuit een leeg casco canvas hadden we doorheen de jaren aan een ijzersterke relatie gewerkt. 2013 was pittig, maar op 30 december sloten we het jaar vroegtijdig af met de eerste nacht in ons nieuwe paleis. And they lived happily ever after.

Fabriek

De hemel op aard. ‘t Fabriekske. Een thuis dat veel liefde van een koppel, ouders en schoonouders, familie en vrienden bevat. Een warme nest voor onze zoon.

Bij deze een virtuele band voor mijn man, omdat ik met hem de beste band heb, surtout tijdens moeilijke momenten.

Hebben jullie de verbouwingen van jullie woning overleefd als koppel? Hoe zijn jullie hier mee omgegaan? Welke tegenslagen hebben jullie gekend?

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *