Confessions of a new mom

  • Tijdens een voedingsmoment ‘s nachts heb ik Kobe een lauwwarm flesje water gegeven. On my defense, het was ‘s nachts, ik was moe, het was donker omdat ik zoveel mogelijk prikkels wou vermijden en hij heeft 6 uur geslapen met die “voeding”, top dus.
  • Hij heeft de eerste weken last gehad van krampjes door een onjuiste voeding wegens koemelkallergie. Als je baby uren aan een stuk huilt en je kan hem niet sussen, dan breek je. Op sommige momenten ging het echt niet meer en was de liefde voor Kobe een beetje zoek. Het beste is om je dan even van de situatie te verwijderen en de zorg even over te laten aan je partner. Zonder je even af om terug op je positieven te komen, en ga met hernieuwde liefde opnieuw aan de slag om je kleintje bij te staan tijdens de moeilijke momenten.
  • Ik word kwaad op de “maar tis toch een braaf baby’tje, zie hoe mooi hij slaapt” opmerkingen. Ik heb nog nooit beweerd dat Kobe niet braaf is. Wat ik jou net vertelde was hoe moeilijk het is om machteloos te staan toekijken hoe je baby schreeuwt van de pijn van de krampjes. Dan slaapt hij namelijk niet vanwege het ongemak. Nu slaapt hij en ben ik gelukkig dat hij dat zorgeloos en pijnloos kan doen.
  • Mijn mama heeft alleen nog maar honden en katten gehad als “kleinkinderen”, waardoor ze nu altijd reageert met “ocharme dat beestje” als er iets met Kobe scheelt. Mama, zie je heel graag en ben zo trots op jou als oma, maar dat moet je echt eens afleren…
  • Ik heb spijt dat ik zijn eerste mutsje niet heb bijgehouden. Blijkbaar was ik enorm onder de indruk van de bevalling en het nog onbekende mensje dat toen op mijn borst lag.
  • Na meer dan 30 uur wakker te zijn moest ik precies niet rekenen op een overenthousiaste man op het moment dat ik in extase was van ons kersvers nieuw gezinslid. Ik vergeef het hem. Dag na dag doet hij alles in functie voor zijn gezin, hoe zwaar het ook is. Hij laat nu mijn hart voldoende smelten als hij kusjes aan Kobe geeft.
  • Speaking of relationship tests: deze is absoluut zonder twijfel de ultieme nummer 1. Huilbaby, afwezige man wegens zelfstandig beroep en eigen zaak, hormonen nog steeds op hol, gebrek aan zelfvertrouwen, slaap, eten en een goede douche,… Ik lieg niet dat we al vaak ruzie gemaakt hebben. Mijn schoonmoeder heeft hem een week na de bevalling opgevangen en ons een middag op pad gestuurd: “geniet ervan en van elkaar”. Mits het schuldgevoel van hem achter te laten hadden we dit echt nodig. Een goede babbel en veel knuffels later waren we weer het goede oude hechte team, waarvan Kobe ook meer genot van heeft. Win win win situatie (Omie was ook superblij met het bezoekje van kleine Kobe)

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *