6 redenen waarom je tweedehands babykleertjes moet kopen

Eerst en vooral het beste advies dat ik jullie kan geven: zoek iemand die dezelfde smaak in babykleding heeft met een baby die een paar maandjes ouder is dan die van jou. Ik ben bevriend geraakt met een mama wiens baby 7 maand ouder is. Het seizoen is niet altijd 100% correct, maar je kunt een trui boven een tshirt doen en je outfit is winterproof. In de zomer kan het ook kouder zijn en heb je evengoed truien nodig.

Hier zijn 6 redenen waarom je tweedehands kleertjes moet kopen:

1. Je spaart enorm veel geld uit

Dit kan gemakkelijk de enige reden zijn om het te doen! Ik koop tweedehands kleertjes van kwalitatieve merken en ze zien er nog steeds goed uit, ook al zijn ze meermaals gedragen en gewassen. Een gloednieuw broekje van P’tit Filou, nieuwprijs €40: ik heb het gekocht voor €5! Koopje!

2. Je leert merken kennen waarvan je misschien nog nooit van gehoord hebt

Heb ik al gezegd dat mijn kleertjesmama een fantastische smaak heeft? Ze koopt verschillende merken in verschillende winkels waarvan ik nog nooit gehoord heb, dus ik leer dingen bij dankzij haar!

3. Het is goed voor het milieu

Waarom zou je nieuwe kleren kopen als er duizenden stuks tweedehands te vinden zijn die nauwelijks gedragen zijn? Want geef eerlijk toe, het eerste levensjaar groeit je kind telkens je met je ogen knippert. Mijn kleertjesmama is trouwens dolgelukkig dat haar kleertjes een tweede leven krijgen, dus iedereen is blij!

4. Je kan alles herverkopen zonder veel verlies

Soms koop ik kleren voor €3 – €5 per stuk, waarvan ik zeker ben dat ik ze voor diezelfde prijs terug kan verkopen. Ik heb mijn ienieminie kleertjes nog niet verkocht (too many feels) maar ik hou je op de hoogte of ze hun waarde behouden hebben.

Tweedehands kruippakje, net als nieuw!

5. Het geeft je een goed gevoel

Wie houdt er nu niet van koopjes? Niemand toch?!? Instant good feeling als je er aan denkt dat je geld hebt gespaard en schattige nieuwe kleertjes voor je prins of prinsesje hebt gescoord.

6. Het zoeken is de helft van het plezier

Ik HOU van eindeloos browsen op de app of site van 2dehands.be, zoekende naar een nieuw paar mini sneakers voor mijn kleine vriend aan een zacht prijsje. Sinds ik de app op mijn moeder haar iPad hebt geïnstalleerd is ze ook verslaafd.

 

Hopelijk overtuigen deze tips jou om ook tweedehands kleertjes te kopen! Veel succes met je zoektocht!

P.S. de buggy op de eerste foto is een Joolz Day Quadro Grigio, ook tweedehands gekocht! (dank u lieve man) We hadden hier zoveel geluk mee. Het is echt de  Rolls Royce onder de buggies, je hebt mijn woord.
P.S² het bodietje op de eerste foto is mijn all-time favoriet. Ook een stuk van mijn kleertjesmama, dat van Australië komt!

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *